overzicht

Onze Organisatie wordt overspoeld met vragen of het misschien mogelijk is om op 2 dagen tot een inzicht te komen in een concept dat intelligente oplossingen biedt op agressieve confrontaties.Wij geven jullie graag een antwoord.

  • Inzicht is iets wat verbonden is aan een bepaalde intelligentie.
  • Om tot een bepaald inzicht te komen heb je bevattingsvermogen nodig en een portie werklust die gekoppeld is aan discipline.

Waarom hebben wij het hier over inzicht? Er worden allerhande cursussen aangeboden door verschillende zogenaamde experts die dit facultatieve verhaal van 2 dagen inzicht verwerven voor een niet onaardige som geld verkopen. Helaas, niets is minder waar, het handelt zich hier weer om opportunisme gestaafd door handboekjes en diplomaatjes die van geen enkele waarde zijn.

Al onze studenten in een Mechanic™ opleiding hebben al de nodige ervaring in ongewapende en gewapende confrontaties. Het leeuwendeel van deze mensen heeft ook een militaire opleiding achter de rug, maar beamen allemaal dat ze in deze context hier niets aan hebben.

  • Waarom dit benadrukken?

Om te onderstrepen dat we mensen zijn die tijd nodig hebben om iets te verwezenlijken, ongeacht onze hoedanigheid. Het ontwikkelen van een van onze concepten, Brace/React om je reactiesnelheid te verhogen heeft training nodig, daarom een opleiding van om en bij de 10 maanden, om de blauwdruk te implementeren op geestelijk niveau alsook in het fysiek neuromusculaire gebied.

Uiteraard stopt het niet en dien je een continuüm te verwezenlijken van onderbouw in je training, zowel in het mentale als het fysieke deel. Als besluit…..kijk naar de instructeur of instructrice die deze cursussen aanbiedt.

  • Leeft hij of zij naar de zogenaamde concepten en principes die ze verkopen, met andere woorden, is het voor hem of haar een Way of Life?
  • Kunnen zij zelf moeitelos deze cursus doorlopen en onderbouwen door actie en niet door gepraat?

Indien deze vragen negatief beantwoord worden dan is het vrij simpel, je koopt McDojo. Een lege doos met geen enkele waarde behalve een leuk marketing technisch onderbouwd verhaal. Lead by example, anders  is de tijd en het geld die  je investeert weggegooid en er is niks zo kostbaar als je tijd.

Cheers
René Verheggen en Sascha Del Sal