FAQ

 

Wat is CQFS?
CQFS (Close Quarter Fighting System) is een uniek systeem, gericht op het omgaan met dagelijkse situaties en agressieve confrontaties. Het doel is jezelf weerbaarder te maken, zowel fysiek als mentaal, door het inkrimpen van terughoudendheid.

Kan ik een proefles volgen?
Ja, dat is mogelijk. Je kunt je hier inschrijven voor een gratis proefles bij een Garage (trainingslocatie) naar keuze.

Waarin is CQFS anders dan andere disciplines, zoals vechtsporten?
Vechtsporten leren je technieken en/of trucs als het om zelfverdediging gaat. Echter, deze sporten geven je een gevoel van schijnveiligheid. Met CQFS stoom je jezelf daadwerkelijk klaar om effectief om te gaan met alledaagse en confronterende situaties. De situaties waarin we trainen, bootsen we dan ook zo realistisch mogelijk na.

Voor wie is CQFS geschikt?
CQFS is geschikt voor iedereen die wil leren om zichzelf te kunnen verdedigen in confronterende situaties, zowel fysiek als mentaal. Ongeacht achtergrond, fysieke conditie, leeftijd en geslacht.

Welke lessen kan ik volgen?
Binnen CQFS hebben we verschillende lesprogramma’s ontwikkeld.

Gemengde groepsles
In de gemengde groepsles werken mannen en vrouwen samen aan het verhogen van hun weerbaarheid. De trainingen zijn afgestemd op de samenstelling en het niveau van de groep. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht.

Mechanic
Bedoeld voor mensen die zichzelf volledig willen onderdompelen in wat CQFS te bieden. Het programma bestaat uit ca. 35 trainingen. Heb je het Mechanic-programma succesvol afgerond, dan mag je jezelf Mechanic noemen. Dit is tevens de opstap om zelf lesgever te mogen worden.

Privélessen
Geschikt voor mensen die in zeer kleine groepen willen trainen en het maximale uit zichzelf willen halen. We hebben drie varianten ontwikkeld. In de Fundamental-variant train je in groepen tot maximaal 4 personen. Wil je meer, kies dan voor het Salvation- of Absolution- programma. Je krijgt 1-op-1 les van CQFS’ founder, Sascha Del Sal.

Amazone
Voor vrouwen die liever niet in een gemengde groep trainen, is er het Amazone-programma. Dit programma is exclusief ontwikkeld voor vrouwen die met elkaar willen werken aan het vergroten van hun weerbaarheid.

Kids
Ook kinderen kunnen te maken krijgen met confronterende situaties. Voor hen is er het speciale kids-programma. Spelenderwijs leren zij om voor zichzelf op te komen.

Ik wil zelf CQFS-instructeur worden. Kan dat?
Ben je enthousiast over CQFS en wil je anderen helpen om hun weerbaarheid te verhogen? Dan kun je ervoor kiezen om instructeur (Mechanic) te worden. Om dat te bereiken, leg je minimaal het Mechanic- en het Quantum Mechanic traject met goed gevolg af.

Welk materiaal heb ik nodig om CQFS te beoefenen?
Je hebt niet veel nodig. Denk hierbij aan: comfortabel zittende sportkleding, een tok, een bitje en bokshandschoenen. Veel Garages hebben bokshandschoenen, dus overleg voordat je ze aanschaft.

Op welke plaatsen kan ik een CQFS-training volgen?
CQFS is gevestigd op verschillende locaties in Nederland en België. De verwachting is dat het aantal Garages de komende tijd zal toenemen. Zo is er altijd een Garage bij jou in de buurt. Een overzicht van alle Garages vind je hier.

Wat zijn mijn kosten?
CQFS werkt met abonnementen. Afhankelijk van het programma dat je kiest en het aantal lessen dat je volgt, betaal je een bedrag per maand. Het Mechanic-programma kent een vaste prijs van €2.475,-. Zie hier onze abonnementen.